Ehdotus

OCF keskustelufoorumiin ja nettisivustoon liittyvä palaute, asiat, ideat, tiedotteet ym.
sama
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 144
Liittynyt: 15 Syys 2006, 11:01

Ehdotus

Viesti Kirjoittaja sama »

Olen jonkun aikaa ollut forumin käyttäjänä ja törmännyt seuraavanlaisiin käyttöä mielestäni vaikeuttaviin tekijöihin ja kysynkin:

Eikö forumin sisältöä voisi selkeyttää niin että Opelin eri malleille olisi oma osio esim Astra, Zafira,Vectra,Kadett jne. Olisi paljon helpompi löytää itseä kiinnostava aihe. Tuolloin olisi ensikertalaisenkin helppo löytää haluaamansa tietoa ja keskustelut ks asiasta kävisi jouhevasti.

Tällaista eroittelua on esim suomi24 palstalla, mutta keskustelu on sillä lähinnä ala arvoista.

Ajatelkaapa ensikertalaista joka olisi kiinnostunut vaikka Zafirasta ja hän avaa Opel forumin eka sivun, mitä hän löytää tuohon autoon liittyvää, ei mitää jotenka tutustuminen voi jäädä monella tuohon.

Forumin tarkoitus varmaan on edistää Opel merkin tunnetuksi tekoa ja jopa olla auttamassa muita siirtymään hyvän Opel autoilun pariin, olis tärkeää että hän löytäisi haluamansa tiedon helposti ja palaisi katsomaan aina mitä uutta on tarjolla.

Toivottavasti asiani tuli huonosta selvityksestä huolimatta ymmärretyksi ja että tämä herättäisi edes keskustelua asiasta.
Avatar
Lurttinen
OCF Member 2018
OCF Member 2018
Viestit: 7430
Liittynyt: 19 Elo 2003, 03:00
Paikkakunta: Tampere
Jäsennumero: 1227

Viesti Kirjoittaja Lurttinen »

http://www.opelclubfinland.fi/forum/vie ... p?t=112658

Mutta muuten alueita on suunnitteilla lisää ja tiettyjen alueiden jakoa omiksi ryhmikseen.
prööt
sama
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 144
Liittynyt: 15 Syys 2006, 11:01

Viesti Kirjoittaja sama »

Empä allekirjoittais noita asioita moottorin perusteella tapahtuvaan jaotteluun, nyt tämä forum on sekava juuri sen takia että jos täällä kysyy vaikka Zafirasta jotain, niin pian on juttu sivun alareunassa ja edellä on 10 kysymystä Opel mantasta, asconasta yms.

Nyt sitten sattuu joku Zafirasta tietävä käymään forumissa niin eihän edes huomaa tuota kysymystä johon hän ehkä tietäis vastauksen, kun se kysymys saattaa olla jo toisella sivulla.

Eikä kaikki kysy tekniikasta ja sille oma osio sitten, mutta sekava tämä on niin kauan kun saadaan omat osiot joka mallille.
Avatar
Jarno
OCF Member 2022
OCF Member 2022
Viestit: 8489
Liittynyt: 31 Tammi 2002, 02:00
Paikkakunta: Sipoo

Viesti Kirjoittaja Jarno »

Tiedätkö monta eri mallia Opel on valmistanut?
Vectra-A Turbo 4x4 -94 - Irmscher Omega C40 V8 - Astra-G OPC Caravan - Corsa-C OPC - Astra-H OPC - Opel Antara
Avatar
Lurttinen
OCF Member 2018
OCF Member 2018
Viestit: 7430
Liittynyt: 19 Elo 2003, 03:00
Paikkakunta: Tampere
Jäsennumero: 1227

Viesti Kirjoittaja Lurttinen »

Jos tuommoinen toteutettaisiin. Noita alueita tulisi aivan helkkaristi.
Siihen pitäis laittaa lisää valvojia hakuun, että kaikki alueet pystyttäisiin valvomaan.

Otetaan äkkiä laskettuna Astrat, Vectrat, Kadettit, Omegat ja vaikka ne Zafirat.
Alueita tulisi silloin jotain 13 kappaletta, sillä onhan noissa eri korimallit, jotka on sitten jo eri autoja.
Seuraavaksi lisätään soppaan sitten Corsat, Agilat, Calibra, Combo, Pakettiautot, Frontera, Asconat, Mantat, ja_ne_todella_Wanhat_autot joita harastetaan edelleen aktiivisesti tänäpäivänä.
(Ja joitain saattoi unohtua listasta...)

Meillä on äkkiä alueita enemmän, kun on valvojillakaan paukkuja valvoa.
Esimerkiksi mun ruudulla pyörii jo nyt 28 eri aluetta tältä foorumilta. ;) Siihen about 20 lisää. Vaikkakin sisäalueina... Saa aikaseksi aikamoisen sopan ja valvojia tarvitaan about 10-15 lisää saadakseen kattavan valvonnan alueille.

EDIT; Että sinänänsä ihan mahdollista toteuttaa. Mutta se tulee vaatimaan paljon resursseja
prööt
Avatar
ata
OCF Yhteyshenkilö
OCF Yhteyshenkilö
Viestit: 15937
Liittynyt: 30 Tammi 2002, 02:00
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja ata »

Juu ja tosiaa jos etsii vaikka jotain tietoa Zafirasta, niin kannattaa tietää että samat tekniset ratkaisut löytyvät myös vastaavan ikäisestä Astrasta, ja paljon samaa on myös esim. Vectran ja muidenkin mallien kanssa kun autoissa on samoja moottoreita.

Eli tietyillä saman ikäluokan eri malleilla on enemmän tekemistä toistensa kanssa kuin saman nimisillä, mutta eri ikäsillä autoilla keskenään. Näin siis etenkin tekniikan puolella. Siksi kyseinen jaottelu ei olisi lainkaan niin yksinkertaista. Loogisempi alue esimerkiksi Zafiraa ajatellen voisi olla "Astra G ja Zafira A" sekä "Astra H ja Zafira B"-alueet, mutta tällöinkin voisi jäädä näkemättä paljon vastaavia ongelmia joita on ollutkin vaikka Vectrassa vaikka ratkaisu olisi sama. Ja jos joka sukupolvelle tehtäisiin omat alueet, vaikka alue olisi laajempikin "Astra G-H, Zafira A-B", alueita tulisi todella paljon ja toisaalta myös vanhemmissa Astroissa on paljon yhteistä myöhempien kanssa, mutta jossain se raja pitäisi silloinkin olla. Myös esimerkiksi Kadett-mallinimeä on käytetty 1930-luvulta 1990-luvulle ja täysin erilaisia ratkaisujakin tuolle välille on mahtunut useita, joilla kuitenkin on paljon yhteyksiä saman ikäluokan muihin Opel-malleihin.
Vastaa Viestiin