Z20LET vaihdettu - Sähköongelmia

Keskustelua tekniikan vaihdoista
Avatar
Nexeon
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 203
Liittynyt: 19 Huhti 2006, 16:25
Paikkakunta: Kerava

Z20LET vaihdettu - Sähköongelmia

Viesti Kirjoittaja Nexeon »

Eli tuli tuossa taannoin ostettua otsikossa mainittu moottori ja projekti jäi jäihin vähäksi aikaa kun vastassa oli niin mahdottomasti sähköongelmia. Nyt kuitenkin olen suurimman osa sähköongelmista selvittänyt ja jäljellä on vain muutama pieni vika selvitettäväksi ennen auton ja sisustan takaisin kasaamista :lovin:

Mittaristossa palaa seuraavat valot: Kuva ja Kuva (jälkimmäinen kuva on Vectra C:stä mutta omassani on lähes samanlainen symboli). Jäähdytinnestettä on autossa oikea määrä, anturikin on paikallaan ja oikea liitin kytketty anturin perään (tarkistettu Opel TIS ohjelmasta). Voiko tämä anturi olla viallinen ja aiheuttaa alla olevan vian?

Avainta käännettäessä virtalukosta virrat päälle lähtee molemmat A/C ja jäähdyttimen tuulettimet pyörimään. Pyörintä jatkuu edelleen kun käynnistän moottorin. Loppuu kun käännän virtalukosta virrat kokonaan pois. Käynnistin tänään auton kylmiltään ja seurasin jäähdytinnesteen lämpötilaa. Tuulettimien pyöriessä täysillä nousi lämpötila n. 10-15 min kuluessa 80-90 asteen välille. Eli ilmeisesti lämpötila anturi toimii joten tuulettimien käynnistyminen ei voi johtua siitä? Lämpötila lähti heti laskuun kun kaasutin vähän aikaa. Huomasin, että jäähdytinneste pyöri järjestelmässä vain kun painoin kaasua (eli ei lainkaan tyhjäkäynnillä). Onko tämä normaalia tässä moottorissaa? Omistan toisen Astran jossa X18XE1, joka pyörittää jäähdytinnestettä ihan jatkuvasti, jopa tyhjäkäynnillä.

Asensin autoon myös ilmastoinnin, mutta ilmastointia ei ole käytetty lainkaan, koska siihen ei ole vielä lisätty tarvittavia nesteitä/kompressori öljyä. En ole kytkenyt kompuralle virtoja vielä.

Siinä olivat ne isoimmat ongelmat. Pienimmät ongelmat joihin olen tässä vaiheessa törmännyt ovat tällä hetkellä työn alla ja selvityksessä. Niistä ei tässä vaiheessa tämän enempää.
Eli jos näihin ongelmiin, joka osaa antaa pieniäkin neuvoja ovat nekin minulle tässä vaiheessa lähes kullan arvoisia. Sähköongelmian kanssa kun on viettänyt tarpeeks kauan aikaa on jo pää ihan pyörällä pienistäkin ongelmista (kenties pieni projekti tauko olis paikallaan) :kahvia:
Käyttöauto
Astra G farmari -99 X18XE1
Projektiauto
Astra G Hatchback -00 Z20LET