Astra J ilmastointimurheita

Keskustelua ilmastoinnista ja lämmistyslaitteistosta sekä niihen liittyvistä ongelmista.
Vastaa Viestiin
KTN
'Kapitän'
'Kapitän'
Viestit: 87
Liittynyt: 28 Elo 2015, 12:15

Astra J ilmastointimurheita

Viesti Kirjoittaja KTN » 10 Kesä 2018, 20:19

Autona on Astra J 1,6T 2011, ajettu 141 tkm. Ilmastointi on huollettu 2015/09, kilometrjä oli 118000. Nyt huomasin (en aja tällä autolla säännöllisesti), ettei kylmää tule. Minusta mitään muutosta ei tapahdu, säätää sitten lämpötilaa tai ottaa ilmastoinnin päältä tai laittaa päälle. Aina saman lämpöistä ilmaa, ulkona oli noin 25 astetta. Jos kompressori ei kytkeydy päälle, kuuluuko merkkivalon silti palaa katkaisijassa? Sieltä ajoneuvoasetuksista on myös ilmastointi asetettu päälle aivan normaalisti, tai oikeammin ei ole ottettu pois päältä. Muistelen jossain vaiheessa kompressorin suunnalta kuuluneen hieman laahaavan kuuloista, ajoittain kuuluuvaa ääntä, muistaakseni pikemminkin silloin jos ilmastointi ei ollut päällä tai sen jälkeen kun ilmastoinnin otti kokeilumielessä pois päältä. Äkkiseltään voisi ajatella, että vajausta on vaan liikaa. Toisaalta, täyttöhuollon jälkeen ajettu n. 23 tkm/ 3 vuotta, ei kai se pelkästään normaalilla vähentymisellä niin paljoa tuossa ajassa muutu. Onko jotain tyypillistä vikaa tai kokemuksia vastaavasta? Entä, onko Turun suunnalla joku hyväksi havaittu alan korjaamo?

1,2sorsa
OCF Yhteyshenkilö
OCF Yhteyshenkilö
Viestit: 6733
Liittynyt: 12 Huhti 2014, 19:56
Paikkakunta: Keski-pohjanmaa

Re: Astra J ilmastointimurheita

Viesti Kirjoittaja 1,2sorsa » 10 Kesä 2018, 20:33

Yleensä lauhdutin eli siis keulalla oleva kenno on se ensimmäinen kuluva osa. Veisin ilmastointi huoltoon paineiden tarkistukseen. 3-vuodessa ei saa ehjä järjestelmä tyhjentyä. Jos järjestelmässä on paineet ja ainetta niin ottaa lapun siittä paljonko oli vajausta. Ja täyttää väriaineet. Täyttömäärä on 630grammaa. Normaalin rajana voi pitää noin 100g vajausta/vuosi. Tuota hipoessa vuotoja etsimään.

Vajaa järjestelmä kuitenkin yleensä edes yrittää viilentää.

Laita ac päälle ja niin kylmälle kun saa. Tarkista pyöriikö kompressori vai pelkkä pyörän ulkokehä. Eli mangneettikytkin näissä.
Corsa E grasshopper cdti
corsa a 1,2 s -> c18xel
Corsa b gsi grillaillaan kun joutaa
Suvussa ja lähipiirissä vajaa tusina -(z)-

Vastaa Viestiin