Astra G ilmastointi mysteeri

Keskustelua ilmastoinnista ja lämmistyslaitteistosta sekä niihen liittyvistä ongelmista.
Vastaa Viestiin
jkleha
'Agila'
Viestit: 2
Liittynyt: 14 Elo 2017, 08:51

Astra G ilmastointi mysteeri

Viesti Kirjoittaja jkleha » 14 Elo 2017, 09:04

Pohjustuksena, lukematon määrä Astra G ilmastointiongelmaketjuja on tullut luettua, mutta homma ei ratkea nyt omalla osaamisella ja kun soitin paikalliseen Fixus -korjaamoon ja kerroin sen minkä tuossa alla selitän, he sanoivat että ei korjaannu heilläkään jos ei noilla toimenpiteillä ole tullut toimivaksi.

Ilmastointi ei toimi. Kompura ei kytke. Se kytkee kun sinne syöttää suoraan 12v, mutta auton piuhojen kautta sinne ei tule virtaa. Ad-huollossa on tarkistettu että nestevuotoja ei ole ja nestettä on riittävästi. Sulakkeet ovat ehjiä. Painetunnistin on vaihdettu uuteen. Ohjainboksi puskurin takaa vaihdettu käytettyyn toimivana myytyyn (suuri purkuosaliike ebay:ssä, väittää osaa toimivaksi mutta mistä näistä tietää). Ulkolämpötila-anturi toimii, sisällä mittari näyttää oikeita lukemia. Ohjainboksin ympäristön johtosarjat avattu ja todettu johdot ehjiksi, muuallakaan ei koko autoa purkamatta näy katkenneita johtoja, ja aika epätodennäköistä että letkujen sisällä niitä olisi poikki. Toki mahdollista.

Oma aika ja osaaminen ei riitä että alkaisin nyt mittailemaan johto kerrallaan. Tuleeko kellään asiantuntijalla täällä mieleen missä vika voisi olla, tai löytyisikö jollakulla ylimääräisenä tuo ohjainboksi (toimiva) jolla voisin edes kokeilla onko vika kuitenkin siinä. Se olisi tämän hetken vahvin kandidaatti, ja sen mittaaminen taas taitaa olla erikoismiesten erikoislaitehommaa.

Jos täältä palstalta löytyy joku aihealueen pro Raasepori-Lohja-Espoo-Pk seutu + lähialueet joka olisi valmis tätä tutkimaan ota yhteys. Tuon mielelläni auton vaikka 100km päähän jos vika saadaan korjattua.

Avatar
Zafira
'Diplomat'
'Diplomat'
Viestit: 5875
Liittynyt: 08 Touko 2004, 03:00

Re: Astra G ilmastointi mysteeri

Viesti Kirjoittaja Zafira » 16 Elo 2017, 16:05

Katso testerillä (op-com, tech2, autocom) meneekö AC-pyynti perille kun kytket ilmastoinnin päälle.

jkleha
'Agila'
Viestit: 2
Liittynyt: 14 Elo 2017, 08:51

Re: Astra G ilmastointi mysteeri

Viesti Kirjoittaja jkleha » 18 Elo 2017, 11:26

Noniin, auto kävi nyt toisella korjaamolla. Kaikki nesteet pihalla. Höyrystin tai sen tiiviste tai putki vuotaa niin että suhina käy. Aavistuksen hämmentävää miten toisella korjaamolla keksivät että systeemi on täynnä eikä vuoda. Tulipa tehtyä aika paljon turhaa työtä sen diagnoosin vuoksi. No sellasta se on. Nyt kun keksis onko pelkän tiivisteen vaihto vai meneekö koko höyrystin uusiksi.

Osaako kukaan sanoa saako tiivistettä tai putkea vaihdettua höyrystintä irrottamatta?

Vastaa Viestiin