Uusi Astra (K) Suomessa

Keskustelua Opeleista
Vastaa Viestiin
Nible
'Senator'
'Senator'
Viestit: 381
Liittynyt: 16 Kesä 2013, 19:11
Paikkakunta: Imatra

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Nible » 13 Syys 2017, 16:04

marlii kirjoitti:
Auto-Sunin Opel myynnin jatkuminen voi olla myös sovittu määräaikaisesti? Hehän ottivat jo uuden merkin Hyundain edustuksen Opelin tilalle. Uudelle merkille ei oikein löydy hallista tilaa, jos Opel vielä pysyy talossa. Toisaalta luulisi Opelin edustuksen jatkaminen kiinnostavan, koska merkillä on todella imua. Hyundai tulee kyllä tulevaisuudessa olemaan kova sähköautomarkkinoilla, joten siinäkin hyvä merkki myyntiin.
Taisi olla tuo maanantain ylen jutun säilyy Auto-Sunilla, vaan sitten se että tällä hetkellä se myynti heillä toimii niinkuin se toimiikin. Eli mistään jatkosta ei ole sovittu vielä.

http://www.esaimaa.fi/Online/2017/09/13 ... 22676163/4

Vaihtoehtojahan ei enää kovin montaa ole, ja tuskin uusia tulee.
Auto-Suni, Länsiauto, Delta, AutoEekoo ja Auto-Kilta.
JP_Vette kirjoitti:Sade, heinät kun ajaa sisäkurvis turhan paljo oikasemalla, lähellä menevä kaide... En mä niihin luottais, mut kyl ne hyvin toimii. Vilkun kun kytkee, niin sitte se vilkuttaa sitä valoa jos on varoteltavaa. Herkkyys on aika bueno, eli ei turhan kaukaa varottele (vrt parkkitutkat).
J:ssä (MY15.5)tippui kuolleen kulman varoitin vähän väliä pois päältä eli kummassakin peilissä paloivat valot. Tuon suhteen on tapahtunut K:ssa edistystä että tuota ei ole vielä tapahtunut kertaakaan.
J:ssä alkoi kuivalla vilkuttelemaan turhasta, niin siitä tiesi että auto on pesun tarpeessa :) K:n suhteen ei havaintoja kun ei tuo auto ole missään vaiheessa kovin likainen ollut ja tänäänkin kun seisoi pihalla vesisateessa, niin suht puhdashan tuo taas perää lukuunottamatta on.

Niin ja tuota J:n varointinta tutkittiin huollon yhteydessä, mutta ei sieltä ollut mitään löytynyt.

K:ssa ainoastaan märällä tiellä ajaessa tulee virhe havaintoja.

Ohituksen suhteen ei ole kyllä tullut tuota edes ajateltua, kun se havaintoetäisyys ei kovin montaa metriä ole. Muutamaan kertaan on rekkojen ohituksen suhteen huomannut että alkaa vilkuttelemaan valoa peilissä, mutta silloin on kyllä nopeusero ollut jonkin verran enemmän kuin se normi 20km/h
Astra Sports Tourer Innovation 1.4T MY17.5
Ex. Astra Sports Tourer Sport 1.4T MY15.5

TexasMan
OCF Member 2018
OCF Member 2018
Viestit: 154
Liittynyt: 10 Heinä 2017, 19:25

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja TexasMan » 13 Syys 2017, 18:21

Moikka, Onko Turun suunnalla (tai ehkä max sadan kilometrin säteellä Turusta) jollakin jo alla kitkarenkaat tai olisiko mitenkään mahdollista saada testata pikaisesti ja lyhyesti jonkun kitkarenkaita? Olisi tosi mukavaa kuulla millaiset rengasmelut niistä tulee.

Tämä asia tosiaan kiinnostaa, koska ainakin itse koen että tässä Astrassa on todella kovat rengasmelut. Olen äänieristänyt jo melko paljon omaani, enkä vieläkään ole täysin tyytyväinen rengasmelun tasoon. Toki täytyy myöntää rehellisesti että kyllähän ne rengasmelut ovat pienentyneet, erityisesti takapenkillä. Jos jota kuta kiinnostaa, voin laittaa jossakin vaiheessa projektikuvia asiasta. Lyhyesti sanottuna: Olen tähän mennessä äänieristänyt takapenkistä taaksepäin auton kokonaan, otin myös sisäloksut irti ja laitoin sekä peltiin että sisäloksujen ulkopuolelle äänieristettä. Sisäloksujen sisäpuolelle (=Renkaan puollelle) ruiskutin paksun kerroksen alustamassaa. Auton alustaan ruiskutin myös massaa. Vielä on äänieristämättä ovet, auton lattia ja katto. Saas nähdä tuleeko noita koskaan tehtyä :) Inspiraatiota odotellessa :)

Autostani sen verran että se on otettu käyttöön tammikuussa 2016 ja siinä on Acoustic pack. Auto on ollut minulla heinäkuusta lähtien. Muuten tosiaan olen erittäin tyytyväinen ollut tähän autoon, rengasmelua lukuunottamatta.

Olen tuossa kuulostellut että kitkarenkaat voisivat tuoda merkittävää parannusta rengasmeluun. Nyt kesärenkaina ovat Michelinin Energy Saverit ja talvirenkaina Continental ContiVikingContact 6, renkaiden koko on 205/55/16. Suunnittelen kitkarenkaiden ostamista, mutta olisi tosi kivaa ennen sitä käytännössä kuulla millaiset ne kitkat ovat oikeasti käytännössä. Heitä yksityisviesti mikäli onnistuu hieman kuullostella kitkoja käytännössä. Eikä tosiaan ole ongelma pyöräyttää niitä pikaisesti munkin auton alle ja ajaa lyhyt testilenkki.
Opel Astra K Enjoy 1.6 CDTI AT6
EX-autot: 8 kpl Opeleita + noin 15 kpl muita

1,2sorsa
OCF Member 2018
OCF Member 2018
Viestit: 4343
Liittynyt: 12 Huhti 2014, 19:56
Paikkakunta: kaustinen

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja 1,2sorsa » 13 Syys 2017, 18:47

Suosittelen R2 nokian renkaita. 50tkm vuotuisella ajomäärällä meneee kaksitalvea, Kylläkin wv alla olleet ja yhden kesänkin päälle.
Corsa E grasshopper cdti
corsa a 1,2 s -> c18xel
Corsa b gsi grillaillaan kun joutaa
Suvussa ja lähipiirissä vajaa tusina -(z)-

Zimeon
'Kapitän'
'Kapitän'
Viestit: 86
Liittynyt: 01 Touko 2007, 03:28
Paikkakunta: Pöytyä
Viesti:

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Zimeon » 13 Syys 2017, 20:37

TexasMan kirjoitti:Moikka, Onko Turun suunnalla (tai ehkä max sadan kilometrin säteellä Turusta) jollakin jo alla kitkarenkaat tai olisiko mitenkään mahdollista saada testata pikaisesti ja lyhyesti jonkun kitkarenkaita? Olisi tosi mukavaa kuulla millaiset rengasmelut niistä tulee.
16" kitkat löytyy omaan astraan mut eivät ole vielä alla. Varmaan vielä jonkun aikaa menen noilla kesärenkailla. Kyllä itse kitkoista tykkään ja toimii hyvin täällä etelässä, jos vielä kuun vaihteessa kiinostaa niin nakkaa yv:tä vaik.
1.6 Bi Turbo Astra K MY17 -(z)-

Fisherman
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 134
Liittynyt: 17 Helmi 2013, 12:06

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Fisherman » 13 Syys 2017, 21:17

17" Bridgestonet alla kesällä ja 16" Continental Viking contact 6 talvella. Ero on kuin yöllä ja päivällä; ei uskoisi samassa autossa istuvansa. Voi kun tulis pakkanen :D
Astra K Sports Tourer innovation 1.4T At6 2016
Ex: Astra J Spots Tourer cosmo 1.4T Mt6 2013

einpas
'Agila'
Viestit: 8
Liittynyt: 02 Loka 2002, 03:00

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja einpas » 14 Syys 2017, 08:50

einpas kirjoitti: Niblen mainitsema B-pilareista kuuluva sirinä on tuttu ja sen seurauksena turvavyöt menee vaihtoon, koska Länsiauton mukaan ne aiheuttavat äänen. Saa nähdä korjautuuko ongelma...
Myöskin radion kuuluvuus on heikko, työmatka kulkee Rixu-Espoo väliä, eikä Suomipop kuulu kunnolla koko matkaa. Matkan kulkemisesta on kokemusta Volvolla, Audilla, Rellulla, Toyotalla, Skodalla, muutamalla vanhemmalla Opelilla ja uusin Astra on nyt sit ensimmäinen jossa kuuluvuuden kanssa on ongelmia.
Vihdoin saatu turvavyö vaihdettua ja sirinäongelma korjaantui sillä :peukku: .
Radion kuuluvuudesta valitin huoltoon, mutta loppupäätelmä on se, että huonohko kuuluvuus on ominaisuus ei vika... :x

Tällä hetkellä kilometrejä on kertynyt 7500. Edelleen kokemus autosta on pääosin positiivinen. Näin viilenevän syksyn myötä lämmitettävä ratti on ihan kiva.
Jotain uutta negatiivistakin on löytynyt. Tavaratilan suunnasta on alkanut kuulumaan jotain räminää, jonka lähdettä en ole vielä paikantanut.
Pimenevien iltojen myötä on päässyt tutustumaan intellilux valoihin. Päällimmäisenä huomiona on se, että lyhyet valot ovat säädetty tosi lyhyiksi. Pitäisi selvittää saako niitä säädettyä jotenkin omin keinoin...
Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI Bi-Turbo Matrix Business -17
Kuva

Freyeri
'Kadett'
'Kadett'
Viestit: 21
Liittynyt: 16 Marras 2016, 10:37

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Freyeri » 14 Syys 2017, 10:42

Fisherman kirjoitti:17" Bridgestonet alla kesällä ja 16" Continental Viking contact 6 talvella. Ero on kuin yöllä ja päivällä; ei uskoisi samassa autossa istuvansa. Voi kun tulis pakkanen :D
Tähän voin yhtyä. Itsellä myös meluisat brikkarit (18") alla ja toivon myös talven tulevan, että pääsen laittamaan kitkat alle.
Opel Astra K MY17 1.4T Innovation

Nible
'Senator'
'Senator'
Viestit: 381
Liittynyt: 16 Kesä 2013, 19:11
Paikkakunta: Imatra

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Nible » 14 Syys 2017, 16:02

Tuossa kun nyt on jo pariinkin kertaan tullut pimeällä tiellä ajettua, niin vähän turhan aikaisin tiputtelee noita valoja pois.
Edellä auto menee parin sadan metrin päässä, niin tuota pidemmillä suorilla tien keskikohdalta "pitkät" pois. Sama jos vastaan tulee auto tuollaisella pidemmällä suoralla. Eli tuolloin se valokuvi on sellainen u:n muotoinen eli tien kumpikin puoli valaistu ok, sinne asti kun nuo kantaa, mutta tien kohta siihen lyhyiden rajalle.
Muuten ei valittamista.

Täällä taitaa olla sama rengastus alla kuin Fishermanin astrassa. Tosin nuo continentalin kitkat odottelevat rengasliikkeen varastossa käyttämättömänä vielä ainakin kuukauden verran. Vähän on harkinnassa jos bridgestonet vaihtuisi tuossa talven aikana. Tosin ei niillä varmaan ehdi kuin jonkun 10tkm ajaa, eli ei ne nyt vielä vaihtokunnossa ole, mut jos tuo melu hiljenisi vähän jollain toisella renkaalla.
Astra Sports Tourer Innovation 1.4T MY17.5
Ex. Astra Sports Tourer Sport 1.4T MY15.5

Avatar
OJK-462
'Kadett'
'Kadett'
Viestit: 14
Liittynyt: 10 Syys 2016, 18:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja OJK-462 » 16 Syys 2017, 12:04

Oletteko saaneet puhetunnistuksen aktivoitua?
Kun painan ratissa puhetunnistuksen nappia, aukee OnStar, on puhelin liitetty
En löydä edes puhe valikkoa, minkähän takaa se löytyy, ei tuo ohjekirja oikein nyt avaudu, sen mukaan olen yrittänyt, oisko vinkkejä?
Opel Astra Sports Tourer K Innovation 1.4AT

Beat
'Kadett'
'Kadett'
Viestit: 16
Liittynyt: 09 Huhti 2016, 21:04

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Beat » 16 Syys 2017, 15:12

OJK-462 kirjoitti:Oletteko saaneet puhetunnistuksen aktivoitua?
Kun painan ratissa puhetunnistuksen nappia, aukee OnStar, on puhelin liitetty
En löydä edes puhe valikkoa, minkähän takaa se löytyy, ei tuo ohjekirja oikein nyt avaudu, sen mukaan olen yrittänyt, oisko vinkkejä?
onko auton asetuksista kieleksi valittu muu kuin suomi
Ei toimi puheohjaus suomen kielellä ollenkaan

Avatar
OJK-462
'Kadett'
'Kadett'
Viestit: 14
Liittynyt: 10 Syys 2016, 18:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja OJK-462 » 16 Syys 2017, 15:22

Beat kirjoitti: onko auton asetuksista kieleksi valittu muu kuin suomi
Ei toimi puheohjaus suomen kielellä ollenkaan
No se siinä sitten on, vähän aloin itsekin epäillä, että mahtaneeko toimia suomenkielellä
Kiitos vastauksesta :yes:
Opel Astra Sports Tourer K Innovation 1.4AT

TexasMan
OCF Member 2018
OCF Member 2018
Viestit: 154
Liittynyt: 10 Heinä 2017, 19:25

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja TexasMan » 19 Syys 2017, 18:14

TexasMan kirjoitti:Nyt kesärenkaina ovat Michelinin Energy Saverit ja talvirenkaina Continental ContiVikingContact 6, renkaiden koko on 205/55/16.

Ja höpö höpö :)
Minulla siis ovat kesärenkaina nuo Michelinin Energy Saverit, mutta talvirenkainani ovat tällä hetkellä nastarenkaat Continental IceContact 2. Suunnittelen siis tosiaan kitkarenkaiden ostoa esim. Continental ContiVikingContact 6 tai vastaavat. Näköjään tulee selviä asiavirheitä kun yrittää kirjoittaa kiiressä :)
Opel Astra K Enjoy 1.6 CDTI AT6
EX-autot: 8 kpl Opeleita + noin 15 kpl muita

Efee
'Agila'
Viestit: 1
Liittynyt: 25 Syys 2017, 12:38

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja Efee » 25 Syys 2017, 13:10

Minkälaisia kokemuksia uudesta 2017 / 2018 astrasta?

ascona_c
OCF Member 2017
OCF Member 2017
Viestit: 7537
Liittynyt: 05 Helmi 2004, 02:00

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja ascona_c » 25 Syys 2017, 15:35

Efee kirjoitti:Minkälaisia kokemuksia uudesta 2017 / 2018 astrasta?
Lieneekö tullut mitään muutoksia MY16 -malliin?

Avatar
jarkkis
OCF Member 2017
OCF Member 2017
Viestit: 11689
Liittynyt: 27 Heinä 2008, 20:06

Re: Uusi Astra (K) Suomessa

Viesti Kirjoittaja jarkkis » 25 Syys 2017, 17:03

Pelkästään hyviä kokemuksia 17 vuotisesta. Eka huolto tulos alkuvuodesta et sit näkee mitä sille siellä tehdään mut ajossa päivittäin eikä vikoja tai puutteita ole havaittu. Mittarissa nyt rapia 9000tkm.
OCFormulatietäjä 2017

Vastaa Viestiin