Omega vastaa huonosti kaasuun

Tekniikka-aiheinen keskustelu moottoriin liittyvistä asioista.
Moottorinohjaus, toiminta, tyyppivikoja, korjauksia, jne...
Älä laita tänne kysymyksiä virittämisestä, sillä niille on olemassa oma alueensa.
Vastaa Viestiin
Saban
'Agila'
Viestit: 3
Liittynyt: 19 Huhti 2023, 20:12

Omega vastaa huonosti kaasuun

Viesti Kirjoittaja Saban »

Eli sellainen ongelma on, että Omega 2,0 16 v. (X20XEV) vm. -99 vastaa ajaessa huonosti kaasuun. Tyhjäkäynnillä ottaa kierroksia normaalisti, mutta ajaessa kun yrittää kiihdyttää niin ei meinaa tapahtua oikein mitään. Ylämäessä hyytyy vauhti ja joutuu laittamaan pienempää vaihdetta silmään. Kakkos- tai kolmosvaihteella kun laittaa kaasun pohjaan niin muutaman sekunnin jälkeen alkaa vetämään suht normaalisti, kunnes taas tehottomuus palaa kun kaasua hellittää. Ilmamassamittarin putsailu ei ainakaan auttanut mitään. Tulpat suht tuoreet. Kaasuläppäkotelo ei ainakaan päällisin puolin näyttänyt kovin likaiselta. Yritin sitäkin siinä paikallaan ollessa sumutella puhtaaksi, mutta ei sillä ollut mitään vaikutusta. Vikavaloa ei pala, mutta kaippa ne koodit kannattaa siitä huomimatta yrittää lukea. Ideoita?
Avatar
?!
OCF Member 2022
OCF Member 2022
Viestit: 4421
Liittynyt: 18 Loka 2004, 03:00
Paikkakunta: Klaukkala

Re: Omega vastaa huonosti kaasuun

Viesti Kirjoittaja ?! »

Katti/pakoputki tukossa tai bensanpaine hukassa.
Kadett C 16V
Omega A 24V
Omega A 24V
Saban
'Agila'
Viestit: 3
Liittynyt: 19 Huhti 2023, 20:12

Re: Omega vastaa huonosti kaasuun

Viesti Kirjoittaja Saban »

Olivat korjaamolla sitä mieltä, että ei ole katti tukossa. Huomenna kuitenkin ajavat testilenkin ilman pakoputkea. Kaasuläpän asentotunnistin, ilmamassamittari ja lambda vaihdettu uusiin. Niillä ei ollut mitään vaikutusta kulkupuoleen. Jos vika ei ole tukkoisessa pakoputkessa, niin onko muita hyviä ehdotuksia? Auto ei anna mitään vikakoodeja. Niin ja autossa on myös cng-laitteet ja oireet on kutakuinkin samanlaiset myös kaasulla ajaessa, joten ei oikein bensanpaineongelmalta vaikuta.

Oireet siis sellaiset, että auto ottaa kierroksia täysin normaalisti tyhjäkäynnillä. Ajaessa kulkee ensimmäisen kilometrin normaalisti, mutta sitten alkaa tökkimään. Eli ei vastaa kaasuun kunnolla ja meinaa hyytyä ylämäkeen jopa kakkosella. Kaasun pohjaan runttaamalla alkaa jossain vaiheessa vetää, mutta kevyellä kaasulla ei taas vastaa kaasuun.
Vastaa Viestiin