Astra H wagon vetelee

Auton alustaan liittyvä keskustelu.
Renkaat, vanteet, madaltaminen, jarrut, jne...
MasaKoo
OCF Member 2019
Viestit: 1777
Liittynyt: 14 Maalis 2006, 15:26
Paikkakunta: oulu

Re: Astra H wagon vetelee

Viesti Kirjoittaja MasaKoo »

^Hyvä että kulku parani. Hiljasempi kaverihan vaihtaa koko alatukivarren kerralla, puslien lisäksi tulee uusi alapallo. Motonetin hinta oli muistaakseni n.70€ puolelleen, naamakertoimella tietenki muualta saa aika paljon halvemmalla. Tämä sama on itselläkin tarkoitus tehdä.
Astroja ja Signumi. Ja Corsa. Ja Vivaro.
Yrjö
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 176
Liittynyt: 17 Heinä 2010, 13:03
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Astra H wagon vetelee

Viesti Kirjoittaja Yrjö »

Empä löytänyt uutta juttua asiasta, jatkan vanhaa.
Kuinkas tuo alatukivarren etummainen kumipusla saadaan paikalleen?
Olen pistänyt vain noita metallikuorisia, ne kun ovat pelkästään voimalaji.
Yrjö
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 176
Liittynyt: 17 Heinä 2010, 13:03
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Astra H wagon vetelee

Viesti Kirjoittaja Yrjö »

^ Vanhat puristin ruuvipenkissä pois.
Kaverilta sain vinkin:
Tein rautaputkesta "tratin" pienempi pää 35 mm. isompi reilut 40 mm.. Sen kiinnitin parilla pultilla alatukivarren reijälle. Kumipuslan päähän tein vaneerista lapun, joka työnsi kumista ja keskiholkista yhtä aikaa.Juutuupista löysin videon jossa kumi voideltiin rasvalla, niin minäkin jarru vaseliinillä. Se on kuitenkin liian liukasta, pusla pyörii liian helposti. Kokeilen viemäri putki liukastetta, tai fairia seuraavaksi huomenna.
Tuo ei enää "tratin" kanssa mahtunut ruuvipenkkiini, tavallinen liimauspuristin ei jaksanut puristaa. 8 t. pullotunkilla nenee kevyesti, piti vain väsätä teline sitä varten. No nythän on seuraavaa käyttöä varten valmiina.
Mielestäni yleinen "vika" noiden kuminivelten rikkoutumiseen on. Että monet harrastelijat kiristää pultin, kun auto on nostettuna? Eihän sinne alle mahdu edes tälläinen kukkakeppi, saati vattikkaampi, kun auto on lattialle laskettu.
Tuli mieleen: Pomo joskus kirosi, kun Volvossa ei nuo kumit kestä kun vuoden. Seurasin syrjäsilmällä remonttia ja pääsin neuvomaan, että vasta alhaalla kiristetään. Johan rupesi kumit kestämään.
Vastaa Viestiin