Apua Astran vaihdelaatikkoon

Keskustelua Opeleista
Vastaa Viestiin
Ella.h
'Agila'
Viestit: 2
Liittynyt: 26 Tammi 2023, 20:51

Apua Astran vaihdelaatikkoon

Viesti Kirjoittaja Ella.h »

Terve!

Nyt ollaan ihan epämukavuus alueella mutta tarvitsisin viisaammilta jeesiä. :worship:
Ostin Heinäkuussa -22 Opel Astra 1.6 turbo sport vm 2011. Automaatti jolla jaettu 157tkm. Kotimatkalla kun autoa oltiin hakemassa (noin 200km ajon jälkeen) vaihdelaatikko rupesi reistaamaan eli kun reippaasti lähti kiihdyttänyt esimerkiksi motarilta alko kierrokset vaan nousemaan ja vaihteet rytkähteli päälle. Tästä heti tein reklamaation autoliikkeeseen. Kotiin ajelin 60km/h ja sovimme myyjän kanssa että auto pitää saada kuntoon. Asun Kajaanissa jossa vaihdelaatikolle ei voinut kukaan tehdä mitään joten auto oli vietävä Kuopioon laatikko korjaamolle. Elettiin heinäkuuta ja auton pystyi viemään vasta lokakuun lopussa jonne ajan sai. Asia riitaantu niin pahasti autoliikkeen kanssa että joulukuussa -22 asia lähti asianajan toimesta kuluttaja riitalautakuntaan josta päätös tulee tämän vuoden lopussa vasta.
Autoliike ei ota vastuuta laatikon korjaus maksusta vaikka laatikko pystyttiin todentamaan jo aiemmin korjatuksi Kuopiossa.
Auto edelleen seisoo Kuopiossa ja odottaa lautakunnan päätöstä. Asia on mennyt autokaupan purkuna käsiteltäväksi.
Laatikon korjaus maksaa 3500€. Mitä ihmettä tässä tulisi tehdä? Helevetin pitkä aika oottaa vuoden loppuun asian käsittelyä.
Kuluttajalautakunnan mukaan en ole yksin vastuussa korvauksesta joten en tule summaa Maksamaa ennekuin lautakunta antaa päätöksen. :whack:
ascona_c
OCF Member 2020
Viestit: 9264
Liittynyt: 05 Helmi 2004, 02:00

Re: Apua Astran vaihdelaatikkoon

Viesti Kirjoittaja ascona_c »

Oliko laatikkokorjaamolta pyydetty kirjallinen kustannusarvio ennen huoltoon toimittamista, ja tämä kustannusarvio ilmoitettu kirjallisesti autoliikkeelle ennen remontin aloittamista?

Vai lupasiko myyjä korjauttaa laatikon suoraan kuntoon "kustannuksista välittämättä"?

Oliko näistä kaikista sovituista asioista viestikeskustelu sähköpostilla autoliikkeen kanssa, jolloin keskustelu ei ole "sana sanaa vastaan?"

Jälkiviisaana on hyvä jossitella, mutta tuohon olisi kannattanut tehdä heti saman tien vian ilmenemisen jälkeen kaupan purku, jolloin liike olisi veloittanut korkeintaan ajetuista kilometreistä ehkä tyyliin 40snt kilometri, jos sitäkään.

Eräs suomen myydyimpiä autoja edustava merkkiliike (ei Opel) käytti omissa ongelmatapauksissaan ratkaisuna 6kk virhevastuuta kaupanteosta, ja liike tuli vastaan korjauskuluissa jos bensiiniautolla oli ikää max. 10v, ja ajettu 300tkm. Dieselissä ikäraja sama, mutta kilometrit 400tkm.

Kuulemma oli kuluttajariitalautakunnan suositus noin..

Sitä en tiedä mitä pienemmät autoliikkeet/jobbarit käyttää. Yleensä nihkeitä käyttämään ilman oikeuden päätöstä yhtään mitään.

Jos tuon pohjalta heitän arvion, niin sinulle tulee maksettavaksi laatikkoremontista 50-70%. Vetoavat yleensä siihen, että auto tulee korjauksen jälkeen parempaan kuntoon mitä noille kilometreille/vuosimalliin voi olettaa.
Perheen ex-Opelit 1990-2023 49kpl + 1.6milj.km.

Nyt vähän muitakin..
ovc2z22yh
'Diplomat'
'Diplomat'
Viestit: 1049
Liittynyt: 23 Elo 2016, 12:22
Paikkakunta: Tre

Re: Apua Astran vaihdelaatikkoon

Viesti Kirjoittaja ovc2z22yh »

Joku ehkä pistäny pommin kiertoon, eikä liikekään ole sitä välttämättä huomannut. Ikäviä riitoja nuo.
Ella.h
'Agila'
Viestit: 2
Liittynyt: 26 Tammi 2023, 20:51

Re: Apua Astran vaihdelaatikkoon

Viesti Kirjoittaja Ella.h »

Heti ehdotettiin kaupan purkua samalle päivälle kun laatikko rupesi reistaamaan se ei missään nimessä käynyt myyjälle. Myös kuluttasuojaki kertoi että vuosi on autokaupan myyjällä vastuu korjata auto varsinkin kun vika on ilmennyt heti ensimmäisillä ajokertoilla. 31 sivua on lakitekstiä mennyt kyseiseen autoliikkeeseen missä kerrotaan heidän olevan korvausvelvollsia.
Kaikki reklamaatiot on tehty kirjallisena jota asianajaja on hoitanut tähän päivään saakka.
Korjaamo teki korjausarion kirjallisena joka lähti autoliikkeeseen, vaihdelaatikkoon tähän mennessä vaihdettu solenoideja sekä vaihteistoöljyt, mutta ei ole tullut kuntoon. Tätä ensimmäistä laskuakaan ei ole kukaan meistä maksanut ja sen myötä asia piti riitauttaa kun meni niin törkeyden huipuksi tämän autoliikkeen toiminta etteivät vastanneet asianajajalle puhelimeenkaan enää.
Odottavan aika on pitkä, en aio luovuttaa ja odotan riitalautkunnan päätöstä että saadaanko kauppa purettua🙌
ascona_c
OCF Member 2020
Viestit: 9264
Liittynyt: 05 Helmi 2004, 02:00

Re: Apua Astran vaihdelaatikkoon

Viesti Kirjoittaja ascona_c »

Ihan oikein olet asian suhteen toiminut. Kannattaa aina hoitaa kaikki kirjallisesti näissä hankalissa tapauksissa.

Onnea asian käsittelyyn, ilmoita kuinka kävi! :thumbsup:
Perheen ex-Opelit 1990-2023 49kpl + 1.6milj.km.

Nyt vähän muitakin..
jj-60
'Kapitän'
'Kapitän'
Viestit: 54
Liittynyt: 19 Helmi 2018, 19:09

Re: Apua Astran vaihdelaatikkoon

Viesti Kirjoittaja jj-60 »

Kun asiat pitkittyy niin ne mutkistuu.Auton nokka olisi pitänyt kääntää myyjän pihaan ei kotiin vaikka 200 kilsaa ajettu.
ilmeisesti kovat ajat Opel kauppiaalla yleensä päästään yhteisymmärrykseen korjauksesta vaikka vaihtoloota tilalle voidaan vaihtaa missä korjaamossa vaan.Kyllä kuluttajariitalautakunta puoltaa korjauksen 100%.
Vactra B 1.6 5D
Meriva 1.8 Aut
Vectra C 1.8 Caravan
Corsa E 1.0 Cosmo
Vastaa Viestiin