Insignia B käynnistyshäiriö

Tekniikka-aiheinen keskustelu moottoriin liittyvistä asioista.
Moottorinohjaus, toiminta, tyyppivikoja, korjauksia, jne...
Älä laita tänne kysymyksiä virittämisestä, sillä niille on olemassa oma alueensa.
Vastaa Viestiin
simig
'Agila'
Viestit: 5
Liittynyt: 07 Maalis 2022, 20:39

Insignia B käynnistyshäiriö

Viesti Kirjoittaja simig »

Tervehdys

Autona vm. -18 Insignia 1.6cdti automaatti, 192tkm ajettu. Pariin kertaan jäänyt matka kesken kun auto ei halua käynnistyä. Virrat tulevat päälle normaalisti, mutta starttia painettaessa ei inahdustakaan. Sen jälkeen sytytysvirrat jumiutuvat päälle, radio soi iloisesti, varoituspimputus säestää. Infonäytössä starttia painettaessa vilahtaa "Akun latausjärjestelmä". Molemmilla kerroilla ollut hyvin kuuma päivä n 25-30c. Voi olla omaa harhaisuuttakin, mutta minusta start-stop toiminto ei ole toiminut edeltävinä päivinä normaalisti.

1. kerran teki tämän kun auto palautui vaihteistoremontista. Oletin silloin ensimmäisenä että akku hyytynyt, kun autolla ei ollut ajettu moneen viikkoon. Mittasin akkujännitteen joka oli kuitenkin 12,5V. Latasin akkua nelisen tuntia, menin uudelleen mittamaan jännitettä, joka nyt oli n.15V, silloin yhtäkkiä virrat kytkeytyivät pois. En osaa sanoa sohaisinko jotain piuhaa vai en. Sen jälkeen normaali käynnistys. Mittasin latausjännitteen joka oli 14,5V.
Hankin kuitenkin uuden akun, koska niiden viat ovat usein aiheuttanut hyvin hämäriä vikoja.

2. kerta tapahtui n. kuukautta myöhemmin. Ajoin 40km, pysähdyin kauppaan ja tsädäm..siihen jäi saatana keskelle pihaa. Jälleen virrat kytkeytyivät normaalisti, mutta ei lähtenyt starttaamaan. Ilmoitus "Akun latausjärjestelmä" vilahti nopeasti, ei tullut uudelleen. Virtoja ei saa pois päältä. Heiluttelin piuhoja, taoin akkua, manasin maahiset ja epäjumalat, turhaan. Parinkymmenen minuutin odottelun jälkeen virrat sammui ja lähti taas kiltisti käyntiin.

Mistähän lähtisi perkaamaan.
- Akku on uusi,
- kaukosäätimen paristot uusittu (kävi mielessä josko se voisi jotenkin sotkea ajonestoa tjsp)
- seuraavaksi maadoituspisteet?
- liittimiä auki, varsinkin vaihteiston tienoilla olevia kun se ollut irti, elektroniikkasprayta karkottamaan hapettumat?
- minkä kaikkien matolaatikoiden kautta tuo käynnistyskäsky kulkee? Starttinappi itse?
- ovikoteloon saataville sopiva lenkkiavain akun kengän irroittamiseksi eli tehdään klassinen ivoboot
Vastaa Viestiin