Opel Vivaro ja Autolle.com

Keskustelua Opeleista
Vastaa Viestiin
MRRK
OCF Member 2020
Viestit: 12
Liittynyt: 05 Maalis 2013, 10:07

Opel Vivaro ja Autolle.com

Viesti Kirjoittaja MRRK »

Tässä jo hetken aikaa etsinyt pakettiautoa kesäksi, kriteereinä on musta ja yli 100 hevosvoimaa, ja joulukuun alussa semmoinen helmi 2,5 litrainen Vivaro CIF-261 tuli myyntiin. Soitto myyjälle Ouluun ja kysyin muutamia juttuja esim. onko laatikko kunnossa ja välirahan suuruutta.
Kaikki kunnossa onhan auto tarkastettu juuri ja sain kuntoraportinkin jota tutkiessa huomasin että kesärenkaat 3 millin pinnalla ja talvirenkaat 6 mm edessä ja takana 5 milliä, lämmityslaitteet ja ilmastointi kunnossa, raksakäytössä ollut niin pientä jälkeä ja klommoa löytyisi mutta muuten soiva peli.

Auto oli Vantaalla joten maksoin torstaina varausmaksun ja jäin odottelemaan toimitusta Poriin joka tapahtui maanantaina 13.12.2021.
Maanantaina auton tarkistus ulkopuolelta ja ajoin kotiin noin 10 km jonka jälkeen ensimmäiset varoitusmerkit ilmaantui kun piti allekirjoittaa sopimus joka tuli sähköpostiin. Koitin siinä puhelimen ruudusta tutkia mitä kaikkea siinä pitkässä litaniassa oli pienellä printattua tekstiä mutta sitä oli niin paljon että suurin osa meni ohi mutta ilmastointi ja webasto on kausiluonteisia joten niitä he eivät korvaa ja jos ajat yli 100 kilometriä niin se on ostopäätös..
Näistä huolimatta annoin välirahan ja vanha auto lähti Vantaalle Autolle.comin toimipisteelle.

Tiistaina huomasin että eipä ollut auto lämmennyt eli webasto ei toimi. Nyt kun auto oli kylmä niin huomasin että ratti jää hieman vasemmalle eikä palaudu keskelle kuten kuuluisi ja ohjaus oli tahmean oloinen. Vaihteet ei mene kylmänä kunnolla päälle eli jollain aikavälillä laatikkoremppa tiedossa.
Töiden jälkeen oli hetki aikaa niin tutkein autoa ja renkaita jotka oli selkeästi huonommassa kunnossa mitä raportti antoi ymmärtää.. Ilmeisesti pyöränkulmat sekaisin kun joka renkaasta reunat kaljut joltain kulmalta ja talvirenkaissa oli nastat suurimmalta osalta hukassa.
Yksi Parkkitutkan anturi ilmeisesti irti kun oli eri syvyydellä kun viereiset.

Mietein että kyseiset seikat ei ollut mainittu "kuntoraportissa" ja mitähän muuta vielä paljastuu-
Vivarossa olisi leima tammikuussa joten ajoin leimalle 15.12.2021.
HYLÄTTY
Niin papereissa luki vaikka ei montaa sataa kilometriä oltu ajettu "tarkastuksen" jälkeen ja minun ajamana ehkä noin 50-60 km.
Iskarin yläpää kuskin puolelta totaalisen rikki eli autoa ei ole käytetty edes nosturilla "tarkastuksessa" ja takajarrulevystä pinta lohkeillut.
Laitoin heti reklamaatiota kekiviikkona ja jäin odottelemaan mitä muuta ilmenee.
Torstaina kyseinen aparaattori ei lähtenyt käymään joten jouduin ottamaan kesäauton vakuutuksiin ja myöhästyin töistä.
illalla Akku lataukseen ja samalla huomasin vettä äänieristeissä.
Laitoin auton seisontaan.
Reklamaatiosta ei vastausta ja puheluihin vastaaminenkin tuntui hankalalta eli viivytystaktiikka oli ilmeisesti käytössä.

16.12.2021 tein kaupanpurun ja jäin odottelemaan miten toimitaan. Eipä tullut selvää vastausta että saanko vanhan auton takaisin vai onko se jo myyty.

Yllättäen puheluihin vastaaminen aika nihkeää mutta kun soitti semmoiseen numeroon että ostan auton niin heti vastattiin- Luvattiin ilmoittaa miten toimitaan joten otin palkattoman torstaiksi ja varasin varasin trailerin koska eihän Vivarolla uskaltanut ajaa kun mittaristo loisti kuin joulukuusi, jakoavain ja jotain muuta siellä vilkkui.
23.12. Torstaina klo 17.45 tuli puhelu että voi auton palauttaa ja vanhan saa onneksi takaisin. Semmoinen joululahja.
Eli toinen palkaton maanantaiksi ja vetoauton sekä trailerin vuokraus ja vivaro lähti käymään kun oli akku ladattu ja pari yötä erillinen puhallin puhaltanut autoa kuivemmaksi ja auto trailerille. Tietysti pakkasta rapiat 17 astetta ja tiet peilijäässä.
Vantaalla ihme odottelua että mikä tilanne joten menin purkamaan kuormaa mutta eipä vivaro enää lähtenyt käymään..

Välirahaa ei tietenkää voinut maksaa samantein takaisin-

He mainostavat K1 ja A- katsastajien tarkistamia autoja ja se oli ainoa syy miksi uskalsin ostaa etänä mutta tämän kokemuksen perusteella voisi veikata että juuri tämän yksilön on "tarkastanut" joku juniorimyyjä.

03.01.2022 aamusta ei välirahaa vieläkään ole maksettu.

Semmoinen kokemus SE. Kuluja koitin tällä viikolla soitella pois mutta aika hiljaista on ollut. Niitäkin ehti tulla yllättävästi, katsastus 65e, naftoihin 200e, trailerin ja vetoauton vuokra, sijaisauto ja sen vakuutukset ja verot ja muutama pienempi summa.




Onkos muilla kokemuksia Autolle.comista?
MRRK
OCF Member 2020
Viestit: 12
Liittynyt: 05 Maalis 2013, 10:07

Re: Opel Vivaro ja Autolle.com

Viesti Kirjoittaja MRRK »

Välirahan sain sentään takaisin.

Väsytystaktiikka toimi, ei kukaan vastannu puhelimeen viime viikolla kuluista ja tällä viikolla en jaksanut alkaa soittelemaan.

Mietinnässä että pitäisiko kysellä mita kuluttaja-asiamies tuumaa heidän toiminnasta.

Olisko jotain hyviä ideoita?
juhap88
'Kadett'
'Kadett'
Viestit: 46
Liittynyt: 13 Heinä 2020, 08:59

Re: Opel Vivaro ja Autolle.com

Viesti Kirjoittaja juhap88 »

Piti myös lähteä *tarkastetulla* pösöllä koeajolle.

No eipä tarvinnut edes koeajaa, apukuskin jalkatila ui vedessä.

Kannattaa ehkä välttää kyseistä firmaa.
Vastaa Viestiin