omegan pienoismalli

Keskustelua pienoismalleista, mittakaava vapaa, rakennussarjat, valmiiksirakennetut, radio-ohjattavat ym. sekä Opel-keräilyesineistä
Avatar
tiuhti
'Admiral'
'Admiral'
Viestit: 207
Liittynyt: 03 Heinä 2006, 17:45
Paikkakunta: Kuopio

omegan pienoismalli

Viesti Kirjoittaja tiuhti »

onko kenelläkää tietoa, että löytyykö mistään b omegan pienoismalleja ?
*** Vectra C GTS 2.2 ***
** Calibra 2.0 16V & 8V **
Avatar
ata
OCF Yhteyshenkilö
OCF Yhteyshenkilö
Viestit: 15937
Liittynyt: 30 Tammi 2002, 02:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: omegan pienoismalli

Viesti Kirjoittaja ata »

Seuraavanlaisia B-Omegan pienoismalleja on ainakin olemassa: Schuco on tehnyt sekä sedan- että farmarimallista 1:43-kokoiset mallit, joita myytiin Opelin liikkeiden sekä pienoismallimyyjien kautta useina eri väreinä. Tuotanto on noille jo päättynyt, joten saanti on nykyään joko eri liikkeiden varastoista tai ebaystä tms. mistä saa ostaa yksittäisiä vanhoja malleja firmoilta tai yksityisiltä. Lisäksi on olemassa V8 Star-kilpaluokan kilpa-automalleja, joita on saanut uutena hankittua pidempään ainakin muutamista liikkeistä (lista liikkeistä tuolla ylhäällä stickynä tällä alueella) eri tallien väreissä, myös 1:43-mittakaavassa.

Niistä on tehty myös pieniä 1:87-mittakaavassa malleja, sekä noista V8-Star-kilpureista, että siviilimalleista sedanina ja farkkuna.

Suurempia malleja ovat mm. 1:24-mittakaavainen Omega B2 "tuning" leluauto jossa on subbaria ja lediä sen verran että riittää. Tästä on myös sekä motorisoitu, että vain valoilla ja äänillä varustettu versio. Löytyy ihan tavallisista lelukaupoista, itse ostin tuollaisen mm. juuri tuossa tänä talvena BR-leluista 3-vuotiaalle siskon pojalle leluksi.

Lisäksi on myös pienempi, n. 1:32-ja 1:43 väliltä oleva Omega B2-leluauto, sitäkään ei ole ollut vähään aikaan kauppojen hyllyillä.

Ja ei ihan Omega B, mutta lähellä, AutoART on tehnyt 1:18-mittakaavassa hienoja malleja Holden Commodore V-sarjan autoista tavallisina ja erilaisina HSV-versioina, nämähän ovat hieman Omegaa leveämpiä ja moottorina on V8, mutta sivuprofiili ja ovet mm. ovat samanlaiset. Holden Commodoresta on myös kilpa-automalleja 1:43-kokoisina, mutta niitä saa enemmän oikeastaan vain Australiasta.

Tällä hetkellä mikään malli, paitsi se 1:24 leluauto ei ole myynnissä normaaleissa kaupoissa uutena. Eli ebay- tai muuhun metsästykseen menee. Itse olen joitain noista hankkinut Saksasta tilaamalla, kirpputoreilta tai rompetoreilta, ulkomaisista kaupoista tai suoraan yksityisiltä.
Opel Calibra 2.0 16V Turbo 4x4 C20LET '92 - Pontiac GTO 5.7 V8 LS1 '04 (Holden) - Pontiac Tempest 2d HT Coupe V8 5.8 '70
TURKKA
OCF Member 2015
Viestit: 170
Liittynyt: 08 Helmi 2002, 02:00
Paikkakunta: Turku

Re: omegan pienoismalli

Viesti Kirjoittaja TURKKA »

Kyllä noit pitäis vielä tilaamalla saada Opel-liikkeen varaosatiskiltäkin.

Eilen kävin Espoon Olarin Länsiautos ja siel oli 1 sedan mallinen vitriinissäkin,18e oli hintaa.
Vastaa Viestiin