A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

Tekniikka-aiheinen keskustelu moottoriin liittyvistä asioista.
Moottorinohjaus, toiminta, tyyppivikoja, korjauksia, jne...
Älä laita tänne kysymyksiä virittämisestä, sillä niille on olemassa oma alueensa.

A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja renze » 02 Tammi 2011, 20:41

-89 vuoden 20SE koneella oleva Omega tuli minulle vuoden vaihteessa valo vilkkuen. Eli moottorin vikavalo palaa vähän miten sattuu mutta seuraavia huomioita olen tehnyt:
Kaasuttaessa valo syttyy palamaan.
Päästää moottorijarrulle niin valo sammuu n. 1 sekunnin päästä.
Päästää tyhjäkäynnille niin valo sammuu mutta valoissa pidempään odottaessa saattaa vilkkua miten haluaa.
Pidempään kun on ajanut ja kone on lämmin niin valo pysyy poissa paremmin mutta saattaa silti vilkkua miten sattuu. Muutenkin valo tulee ja menee vähän miten sattuu mutta sillon kun palaa niin reagoi kaasuun edellä mainituin tavoin.
Muuten kone käy ihan normaalisti ja valon syttyminen ei vaikuta moottorin käyttäytymiseen huomattavasti.

Ilmamassamittari tarkistettu, oli puhdas ja lisäpuhdistus ei vaikuttanut. Kumikurkku oli suht. ehjä. Pienet halkeamat peiteltiin ensiavuksi silikonilla, ei vaikuttanut. Kumikurkun jälkeen oleva mötikkä johon tulee johdot (nimi?), miten sen pitäisi toimia? Se on joskus avattu ja epämääräisesti silikonilla suljettu. Yhden tulpan katoin, oli ihan normaalin näköinen mutta huomenna vaihdan ne muutenkin.

Liian rikkaalta seokselta vaikuttaa kun valo palaa mutta missä vika? ..
Joku anturi? Lambda?
Viimeksi muokannut renze päivämäärä 02 Tammi 2011, 21:13, muokattu yhteensä 1 kerran
Omega 20SE -89
Avatar
renze
'Agila'
 
Viestit: 8
Liittynyt: 04 Syys 2009, 18:12
Paikkakunta: Tampere

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja (F)ast_tra » 02 Tammi 2011, 20:46

Tyhjäkäyntiventtiili puhdistukseen jos kerran sammuu kun pitäisi laskea tyhjäkäynnille.

Kumikurkulla tarkoitat mitä? Jos oikein ymmärsin, että sillä tarkoitat ilmansuodattimen ja kaasuläppäkotelon välistä kumiputkea? Ei ole järkevää korjata sitä millään, uusi ei paljoa maksa.

Vikakoodit lukuun, tietää mitä se valo yrittää sanoa.
(F)ast_tra
'Diplomat'
'Diplomat'
 
Viestit: 2829
Liittynyt: 09 Helmi 2006, 22:12
Paikkakunta: Kangasala

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja renze » 02 Tammi 2011, 21:32

Siis moottori ei sammu vaan moottorin vikavalo sammuu. Sori huono teksti, nyt korjattu selvemmäksi.
Ja juuri sitä ilmanputsarin jälkeen alkavaa kumiputkea tarkoitin, mistä se olisi edullisin ostaa?

Vikakoodit pitää joo lukea. Tässä juuri selvittelen miten ne saa itse luettua..
Omega 20SE -89
Avatar
renze
'Agila'
 
Viestit: 8
Liittynyt: 04 Syys 2009, 18:12
Paikkakunta: Tampere

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja (F)ast_tra » 02 Tammi 2011, 21:56

Kumiputken saa merkkiliikkeistä tai Opel varaosiin erikoistuneista varaosaliikkeistä, esimerkiksi Automuovikem pääkaupunkiseudulla ja pirkanmaalla Pirkanmaan Osa-Shop.

Ohjeet vikakoodien lukuun löytyy Lue tämä ennenkuin kysyt -viestistä sivun yläreunasta.
(F)ast_tra
'Diplomat'
'Diplomat'
 
Viestit: 2829
Liittynyt: 09 Helmi 2006, 22:12
Paikkakunta: Kangasala

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja renze » 03 Tammi 2011, 16:17

Omega antoi sellaset koodit kuin 65 ja 73.

65 = Carbon Monoxide (CO) potentiometer - Low voltage
73 = Air Flow Sensor (AFS) - Low voltage

Osaako kukaan sanoa mitä pitäisi vaihtaa? Voiko vaikuttaa, että akku antoi auto sammuksissa 12,1 V ja käynnissä (valot ja puhallus päällä) 12,7V?
Omega 20SE -89
Avatar
renze
'Agila'
 
Viestit: 8
Liittynyt: 04 Syys 2009, 18:12
Paikkakunta: Tampere

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja torsen » 03 Tammi 2011, 18:04

Liian alhaiset voltit ainakin akussa.
Suositeltava on noin 12.5v sammuksissa tai yli.
Käynnissä noin 14.2-14.5v latausta oltava.
Vikakoodin lukua op-comilla Jyväskylän seudulla.Laita YV:tä jos tarvetta.
Nyt saatavilla laadukkaita saksalaisia varaosia alle suomi hintojen.Laita YV:tä jos tarvetta.
torsen
'Senator'
'Senator'
 
Viestit: 801
Liittynyt: 04 Syys 2009, 08:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja predator » 05 Tammi 2011, 13:40

Kandee koittaa vaikka ekaks vähä lisämaadotusta akusta laturiin vaikka jollain starttikaapelilla. Tuolla nousi itellä ainaski puoli volttia ku kerran kokeilin... jos siis maadotuksessa vikaa.

Toinen on sitte toi jänniteensäädin/hiilet. Ei tuokaan liene kovin kallis
omega c20ne
predator
'Kadett'
'Kadett'
 
Viestit: 39
Liittynyt: 27 Syys 2009, 21:03

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja renze » 07 Tammi 2011, 22:52

Vikakoodien lukemisen jälkeen vaihdoin tulpat. Nyt ajettu pari kertaa, yhteensä n. 60km, ja vikavalo on pysynyt poissa. Ihmetellään lisää jos valo taas ilmestyy.
Omega 20SE -89
Avatar
renze
'Agila'
 
Viestit: 8
Liittynyt: 04 Syys 2009, 18:12
Paikkakunta: Tampere

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja exclusive » 09 Tammi 2011, 19:11

ei varmaan tänne kuulu mutta mulla A omegassa rupes vilkkumaan ABS valo kun vaihdoin tolpat eteen, voiko ne ABS anturit vaurioitua kuinka helposti?? kokoajan katoin että ne johdot ei ole piukassa tai mikään ei niihin osu
Volvo 855 2.5TDI -96 (käyttis)
Volvo 854 2.5 20V -95 (emännän käyttis)
Volvo 240 -86 (Projekti)
Opel Kadett -76 B200 (kilpuri)
+2kpl 855 volvoja varaosina
Avatar
exclusive
'Senator'
'Senator'
 
Viestit: 899
Liittynyt: 17 Touko 2005, 11:43
Paikkakunta: rauma

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja renze » 19 Tammi 2011, 12:36

Sama auto, eri vika. Nuo aikaisemmin mainitsemani vikakoodit ovat pysyneet poissa mutta uusi on ilmestynyt tilalle.
#48 Battery voltage - Low voltage
Tuntuu vähän ihmeellisesti ilmenevän tuo vika koska vikavalo syttyy kun painaa kaasua. Ladattiin akkua pari tuntia 12,6V -> 13V eikä vaikutusta asiaan.
Mistä voisi vika johtua? Hiilet?
Omega 20SE -89
Avatar
renze
'Agila'
 
Viestit: 8
Liittynyt: 04 Syys 2009, 18:12
Paikkakunta: Tampere

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja torsen » 19 Tammi 2011, 14:51

Paljon tuo lataa käynnissä?
Vikakoodin lukua op-comilla Jyväskylän seudulla.Laita YV:tä jos tarvetta.
Nyt saatavilla laadukkaita saksalaisia varaosia alle suomi hintojen.Laita YV:tä jos tarvetta.
torsen
'Senator'
'Senator'
 
Viestit: 801
Liittynyt: 04 Syys 2009, 08:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja renze » 19 Tammi 2011, 18:24

Aikalailla sen 12.7V anto käynnissä. Tänään ku ajelin niin huomasin että kun antaa kaasua niin valo syttyy ja kun päästää moottorijarrulle niin valo sammuu hetken päästä. Tyhjäkäynnillä valo palaa.
Omega 20SE -89
Avatar
renze
'Agila'
 
Viestit: 8
Liittynyt: 04 Syys 2009, 18:12
Paikkakunta: Tampere

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja torsen » 19 Tammi 2011, 22:19

Laturi vialta kuulostaa.Pitäisi olla lataus tosiaan reilu 14v käynnissä.
Otat laturin irti ja kokeilet kuuluuko rahisevaa ääntä siseltä sisältä kun käsin pyörität sitä.Jos kuuluu niin varmaankin hiilet kuluneet.Myös muitakin vikoja voi laturissa olla.

mainittakoon että löytyy ehjä laturi a vectrasta jos on moniurahihnalla tuo sinun auto.

Ja kokeile vielä latauksen mittausta kun laitat kierroksia koneeseen samaan aikaan.
Vikakoodin lukua op-comilla Jyväskylän seudulla.Laita YV:tä jos tarvetta.
Nyt saatavilla laadukkaita saksalaisia varaosia alle suomi hintojen.Laita YV:tä jos tarvetta.
torsen
'Senator'
'Senator'
 
Viestit: 801
Liittynyt: 04 Syys 2009, 08:50
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja renze » 20 Tammi 2011, 22:53

Mielenkiintoista.

Akku oli ollu yön latauksessa ja heti latauksen loputtua akku näytti 13.1V. Iskettiin kone käyntiin niin tyhjäkäynnillä jännite nousi mukavan reippaasti sinne 14.1V asti. Mutta hetken kuluttua tilanne olikin 12.7V sammuksissa ja 13.1V käynnissä. Kun anto jenkaa niin jännite laski 0.3 - 0.5V. Voiko olla et bensapumppu laskee jännitettä noin paljon? Siitä johtuis se oire, että vika valo sytty ku paino kaasua ja sammu ku päästi moottorijarrulle. Nyt testilenkillä valo ei enää palanu ollenkaan.

Tuli vähän sellanen tunne että niin akku kuin myös laturi on vähän elämänsä loppupuolella. Akku ei ota tarpeeks latausta vastaan ja laturi ei enää ihan anna kaikkeaan.
Laturin maadotus ei vaikuttanu asiaan mitenkään ja oma laturini ei oo moniurahihnalla.
Omega 20SE -89
Avatar
renze
'Agila'
 
Viestit: 8
Liittynyt: 04 Syys 2009, 18:12
Paikkakunta: Tampere

Re: A-Omega 20SE moottorin vikavalo palaa

ViestiKirjoittaja predator » 13 Helmi 2011, 11:40

vaihappa se jännitteensäädin/hiilipaketti, luulis parilla kympillä saavan tuollasen.
omega c20ne
predator
'Kadett'
'Kadett'
 
Viestit: 39
Liittynyt: 27 Syys 2009, 21:03

Seuraava

Paluu Moottorit ja voimansiirto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa